OhMyBrush.com

Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!
Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!

Monday, May 18, 2015

W7 In The Mood (Urban Decay Naked Basics Dupe)W7 In The Mood palette review (Urban Decay Naked Basics dupe).

Szuper helyen jártam, nem is távoztam üres kézzel, így most a W7 In The Mood palettát hasonlítom össze az Urban Decay Naked Basics palettájával. Vajon mennyire használható az olcsóbb verzió?


ENGLISH:
Boozyshop is a Dutch web shop but their products can be found in some physical stores too. A few weeks ago I visited one of them and guess what I saw: Real Techniques, Sleek, W7 and other brands in one place. I had been thinking about repurchasing the Urban Decay Naked Basics palette but when I looked at the shelf full of W7 palettes, I decided to give In The Mood Naked a chance. It costs € 5.95. I use natural, matte eye shadows every day, but since Urban Decay increased the price of their products, I've been looking for a cheaper variant. W7 has a dupe for every Naked palette, it was time to try out one of them.
The W7 In The Mood looks and feels quite cheap but that doesn't mean that the eye shadows are not good! Of course, you cannot compare these eyeshadows to products of high-end brands, but these ones have turned out to be better than I expected. If you take a look at one of the photos below you might think I'm crazy for saying that but don't be fooled. The eye shadows are powdery, indeed, but that can be easily solved: just tap off any excess and then apply the colour. There won't be visible fall outs because matte eye shadows contain no shimmers, that's a relief.  The shadows are pigmented but the black is not as rich as Crave and Shrimp is not as pretty and classic as Venus, I don't like using it under my eyebrows but the rest of them are pretty decent!
The truth is that I often reach for the In The Mood palette, I think it's worth the money. I know that it is very difficult to make good and inexpensive matte eye shadows, but this palette is the proof that it's possible. I wish that other drug store brands came up with palettes like this.


MAGYAR:
A Boozyshop egy holland webshop, de üzletük is van itt-ott. Elég későn fedeztem fel, de végül csak eljutottam egy ilyen boltba, ahol gyönyörű látvány fogadott: Real Techniques, Sleek, W7 és egyéb márkák egy helyen. Mivel gondolkoztam az Urban Decay Naked Basics palettám újravételén, ezért felfigyeltem a W7 polcra is. Az In The Mood a Naked Basics koppintása, itt €5.95-ba kerül, ennyit megér, ha tényleg jó - gondoltam magamban. Natúr színeket használok minden nap, főleg mattokat, ezért ilyen szemhéjpúderekből sosem elég, s bár az Urban Decay-vel nagyon meg vagyok elégedve, idén felment a termékeik ára. Így jött képbe a W7, ugyanis az összes Naked palettára van saját verziójuk (és a Smoked-ra is, ha jól emlékszem).
A W7 In The Mood külseje elég csúnyácska ránézésre és érzetre is, ha a kezünkbe vesszük, de eddig strapabírónak találtam, ennyi pénzért amúgy sem várhat többet az ember (tükör nincs benne). A hat szín a lényeg, amik minőségben persze közel nem állnak egy high end márkához, de az olcsóbbakhoz képest szerintem sokkal jobbak. Nagyon poroznak, ez tény, lent láthatjátok is a képen (első használat után így nézett ki, miután a kezemre kentem a mintákat), de a pigmentáltságuk egész jó! A W7 feketéje nem annyira fekete, mint a Crave és az egytlen csillogó szín, a Shrimp sajnos nem olyan visszafogott, mint a Venus, így ezt szemöldök alá már nem szívesen teszem, de egyébként a többi szín rendben van.
Az az igazság, hogy nagyon gyakran nyúlok az In The Mood palettához. Tudom jól, hogy nagyon nehéz jó matt szemhéjpúdereket készíteni, de ezek jól sikerültek, ennyi pénzt abszolút megér ez a kis paletta. Jól lehet vele sminkelni (tipp: nem potyog le a szem alá a por, ha lerázzuk az ecsetről a felesleget), egy nappali vagy füstös smink egyszerűen megoldható vele, nem is kell hozzá más szín. Nem sok márka készít matt színekből álló, jól használható, de pénztárcabarát palettákat, így a W7-től az In The Mood is ugyanolyan hiánypótló ebben az árkategóriában, mint a Naked Basics volt anno az Urban Decay-től.

W7 In The Mood Ebay LINK 1 vagy LINK 2


Első használat után így nézett ki...


Urban Decay szemhéjpúder, mellette a W7 megfelelője:

1. Urban Decay Venus, W7 Shrimp, Urban Decay Foxy, W7 Oops, Urban Decay Walk of Shame, W7 Venice
2. Urban Decay Naked2, W7 Wink, Urban Decay Faint, W7 Katie, Urban Decay Crave, W7 Cargo


Urban Decay Venus, W7 Shrimp, Urban Decay Foxy, W7 Oops, Urban Decay Walk of Shame, W7 Venice

Urban Decay Naked2, W7 Wink, Urban Decay Faint, W7 Katie, Urban Decay Crave, W7 Cargo


3 comments:

 1. szia! köszönöm szépen a Boozyshop oldalt, kicsit olyan, mint az otthoni Makeuplaza!
  Érdekes ez a matt szemfestés, időről időre kipróbálom, és mindig megállapítom, hogy egyáltalán nem nekem való, mert aznap többen is megkérdezik, hogy beteg vagyok-e, minden rendben, mi a baj?, stb :) a sötétebb satír a mozgórész fölé meg egyenesen úgy mutat rajtam, mintha ki, illetve befaragták volna aszemem...
  elég nagy a mozgórészem, ami olyan szempontból jó, hogy szépen mutat rajta egy fullsmink több színnel, de se régebben, se most nincsenek körülöttem olyan nők, akik sminkelik magukat, max csak fekete szemceruzát használnak... szóval a lényeg, hogy szinte soknak, kakadunak érzem magam a hétköznapokban, pedig tudom, hogy nem velem van a baj:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ó nem kell másokkal foglalkozni, nem nekik sminkelsz, hanem a magadnak! :) Körülöttem sem hord senki sminket, de nem zavar, én így érzem magam jól :) Nem furcsa az, ha nem szereted annyira a matt színeket, más a fényesebbet nem bírja, ki mit érez közelebb magához :) Hozzám jöhet bármi, csak hangulatfüggő a dolog :D

   Delete
 2. Jó palettának tűnik, csak nagyon nem bírom ami ennyire poroz és egy használat után majdnem darabokra hullik a paletta. Egyébként nekem nagyon tetszik ez a fém doboz, szerintem baromi jól néz ki. Tervezőgrafikus szemmel egyedül a W7 logót találom nagynak. :)

  ReplyDelete