OhMyBrush.com

Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!
Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!

Thursday, January 2, 2014

TIPPEK | Milyen Telefont Vegyek?

Tippeket hoztam azoknak, akik telefonvásárlás előtt állnak :) Milyen telefont vegyek?

This post is about telephones and how to find the best one for you.


Ezt a két telefont használjunk jelenleg, elmondhatom, hogy nagyon jól döntöttünk, mert mind a ketten az igényeinknek megfelelően választottuk ki a telefont. Persze a férfiakat a legújabb mobilok érdeklik általában, én egy régebbi típust választottam, de remélem, hogy ezzel a poszttal tudok egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik új mobilt szeretnének venni, de kétségeik vannak.

Először is fontos eldönteni, hogy mégis mit akarunk? Mert nem érdemes a legújabb csúcsmobilt megvenni, ha pl. egyébként csak telefonálni szoktunk, esetleg e-mailt olvasni, illetve nem biztos, hogy egy olcsóbb telefonnal elégedettek leszünk, ha keményen meg akarjuk dolgoztatni (főleg nehezebb programokra, játékokra gondolok itt) az új jövevényt :)
Az applikációkra is gondolni kell, mit akarunk használni mindenképp. Pl. Az Android és az IOS rendszerrel rendelkezőknek nem lesz olyan gondjuk, mint pl. egy Windows phone vagy Blackberry felhasználónak, mert utóbbi kettőhöz nem biztos, hogy megtaláljuk azokat az alkalmazásokat, amiket használni szeretnénk. Azt hiszem az Instagram volt ilyen, a Windows-os telefonokon nem volt egy ideig stb.
Ha a két legnagyobbat nézzük, akkor el kell dönteni: IOS vagy Android. Az IOS nagyon könnyen használható, nem érezzük úgy, hogy a telefon átveszi felettünk az uralmat, viszont kevesebb lehetőséggel is rendelkezünk. Az Android sem bonyolult, de több funkcióval járhat, ami elsőre bonyolultnak tűnhet annak, aki még nem használt ilyesmit, de ha fontos, hogy szabad kezet kapj, akkor inkább ez a megfelelő választás. 
Az ár sem elhanyagolható. Ha megvan a keret, akkor sokkal egyszerűbb a választás. Nálam pl. van egy "lélektani határ", megvan az az összeg, amitől többet nem adnék telefonra, de az okom is megvan: nem tudnám kihasználni, főleg internetezésre kell csak, illetve a kamera a lényeg. A felkapott márkákat, típusokat jobban meg kell fizetni, s persze a legújabbakat is, erre fel kell készülni. Azt nem javasolnám, hogy a legolcsóbbat vedd meg, amit találsz, mert pár hónap múlva lehet, hogy meg fogod bánni, nem lesz elég, amit nyújt. Inkább spóroljunk egy kicsit rá, de olyat válasszunk, ami sokáig hű partnerünk lesz, szívesen használjuk majd, viszont a legdrágább nem feltétlenül a legjobb. 
Mit használnak a barátaid, családtagjaid? Ha mindenkinek iPhone van a kezében a közeledben, akkor furcsán érezheted majd magad az Androidos telefonoddal, mert pl. mindenki ugyanazt a programot használja csevegésre, te pedig nem tudod, mert nem IOS van a mobilodon. Ez egy eléggé leegyszerűsített példa, de úgy vettem észre, hogy az embereknek fontos az, hogy a család, barátok mit használnak. Természetesen ez nem ok arra, hogy lemondj a kinézett álomtelefonról, remélem nem értett félre senki, engem pl. nem érdekelne, ha mindenki telefonja Windows alapon futna, én továbbra is ellennék a kis Androidos mobilommal :)
A méret is nagyon fontos! Ha pl. a nagy kijelző szerelmese vagy, akkor az iPhone-t el is lehet felejteni, az Apple nem enged a 48-ból. Egyelőre legalábbis. Fordítva is igaz: az egyik családtagunk nem tud telefont venni, mert Androidost akar, a legújabbak egyikét, de utálja a nagy kijelzőt... Így nem hiszem, hogy lesz telefonja valaha is... :D
Különlegességek. A legtöbb márka rendelkezik valami csak rá jellemző dologgal, ha ezek közül valamelyik fontos nekünk, akkor megint leszűkül a kör, könnyebb választani. Pl. a HTC híres a jó hangszórójáról, a Nokiák mostanában rettentő jó kamerát kapnak stb.
Miből készült? A telefon külseje is számít, nem mindegy, hogy miből készült. Csak egy példa: a fém minőségibbnek hat, a műanyag olcsóbbnak, de ha pl. sokszor ejted le a telefonodat, akkor a műanyag jobb választás, nem olyan "kényes".
Updates. Ha az is számít, hogy milyen gyorsan kapod meg a legújabb frissítéseket, akkor megint egyszerűbb a választás. Pl. a Nexus és a Motorola a nyerő Androidos esetben.
A legfontosabb viszont az, hogy a telefon hozzád illő legyen! Azért telefont nem szoktunk túl gyakran cserélgetni, olyat kell tehát választani, amit hónapok múlva is szívesen használsz majd, külsőleg és belsőleg is megfeleljen Neked! 

Nem tudom, hogy van-e olyan magyar oldal, ahol össze lehet hasonlítani a készülékeket, én egy holland oldalt használtam, ami szerintem SZUPER, itt jól le tudtam szűkíteni a lehetőségeimet, aztán a Youtube-on megnéztem minden lehetséges telefonról teszteket, így nagyon hamar egyértelmű volt, hogy melyik telefon kell majd nekem :)

Ha valakit érdekel: a barátom használja az HTC One-t, ami lassan egy éves, de még mindig az egyik legjobb telefon, jól összerakták. Az enyém a Samsung Galaxy S II Plus. Eredetileg a Galaxy S III mini-t néztem ki, a húgomnál láttam, tetszett, de végül inkább ezt hoztam el, kicsit került csak többe, de a jobb kamera és a nagyobb kijelző meggyőzött. 

Sok sikert a telefonvásárláshoz! :)3 comments:

 1. Ha szökőévente egyszer mobiltesztekre és összehasonlításokra vagyok kíváncsi, akkor a mobilarena.hu oldalán szoktam szörfölgetni - nekem mint laikusnak tökéletesen megfelel még akkor is, ha nem pörgök egy telefonnál pl. a képátmérőn :D
  Pusza: Reni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nem ismertem az oldalt, köszi szépen! :)

   Delete
 2. http://www.mobilplacc.hu oldalon össze lehet hasonlítani őket

  ReplyDelete