OhMyBrush.com

Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!
Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!

Sunday, November 17, 2013

Smink Alapok | Rúzs, Szájkontúr, Szájfény

A Smink Alapok sorozat utolsó része: az ajkak kapják a főszerepet. Rúzsok, szájfények stb. Milyen szín illik hozzád? Hogyan kontúrozzuk az ajkakat? stb.

Ez a poszt a Smink Alapok című sorozat egyik része. A linkre kattintva a többi részt is megtalálhatod. :)

Végül fejezzük be a sminket és a sorozatot az ajkak színezésével! :) 

Néha érdemes az ajkakat radírozni, amit egyszerűen megtehetünk: kenjünk fel ajakbalzsamot, hagyjuk egy kicsit felszívódni, majd egy puha fogkefével gyengéden radírozzuk át. Házi ajakradírt is készíthetünk, a legegyszerűbb: méz és cukor keveréke, ezzel átradírozzuk az ajkakat és lemossuk.
Mielőtt rúzsoznánk, használjunk balzsamot, hidratált ajkakon szebben fog kinézni. Ezek után egy zsebkendővel eltűntethető a felesleg, ha addig nem szívódott volna fel.

RúzsA sötét színek kicsinyítik az ajkakat és a világos bőrűeket öregíti, míg a sötét bőrűeket természetesen nem, mert ott kisebb a kontraszt. Akkor lesz természetes a szín az ajkakon, ha csak 1-2 árnyalattal sötétebb, mint az ajkunk eredeti színe. Fiatalabbnak tűnünk világosabb, melegebb árnyalatokkal. A sötétebb szín sem tabu, de meg kell találni a megfelelő árnyalatot és az is előny, ha teltebbek az ajkaink. 

Nude
Ez a szín mindenkin jól áll, ha a megfelelő árnyalatot válasszuk. Arra figyeljünk, hogy ne legyen világosabb a bőrünk színétől és kerüljük el, ami fehéres. Nehéz megtalálni a tökéletes nude színt, ezért próbáljunk ki többet. 

Milyen szín illik hozzám?
Bőrszínek szerint:
Világos: fényes, átlátszóba hajló rózsaszín, barack, méz, bézs stb.
Közepes: Meleg rózsaszínek, karamell, meleg barack, finomabb piros színek stb.
Sötétebb (olive): erősebb vörös, sötét rózsaszín, mahagóni, melegebb barackos árnyalatok stb.
Sötét: sötét, barnás vörös, fuszkia, arany bézs stb.

Formulák:

Matt: a matt színek kifinomultak, nem fénylenek és szárítják az ajkakat, de cserébe tartósabbak, mint a hidratálóbb társaik. Sötétebb színekben jó választás, mert nem fog elvándorolni az ajkakról, mint pl. egy krémesebb rúzs. A matt rúzsokra természetesen tehetünk szájfényt, ezzel fényt adunk neki.
Krémes: hidratálóbbak, nem szárítják az ajkakat, de könnyebben elmozdulnak és kopnak. Ezek rengeteg színben kaphatóak, mert a legtöbb helyzetben megállják a helyüket, népszerűek. 
Glaze: fényes, pigmentből és átlátszó, hidratáló gélből áll. Gyorsan fel lehet vinni, nem kell precíznek sem lenni.
Tartós: erősen pigmentált és igen szárító formula, mondhatjuk úgy, hogy "befogja" az ajkakat ideiglenesen, ezek tartanak a legtovább. 

SzájfényFényt és hidratálást ad az ajkaknak, nem tartósak, a fedésük lehet nagyon gyenge, de közepes is, mindenki, kortól függetlenül használhat szájfényt: friss, fiatalos, élettelteli megjelenést ad a viselőjének. Mindenféle csomagolásban érkezhetnek, van amelyikhez jár applikátor, másokhoz nincs. Ha színtelent veszünk, akkor azt bármilyen rúzs felé tehetjük, nem változtatja meg a színét és használhatjuk ajakkontúr felé is, így jobban ki tudjuk használni ezeket a ceruzákat (színezzük be az ajkakat és erre jöhet a szájfény).


AjakkontúrMegelőzi, hogy a rúzs elvándoroljon az ajkakról, illetve javíthatjuk vele az ajkak formáját. Ne csak egy vonalat rajzoljunk, hanem befelé is satírozzuk, majd úgy kenjük rá a rúzst, így kevésbé feltűnően fog lekopni a szín. 
Ha olyan színt választunk, ami megegyezik az ajkunk színével, akkor baj nem lehet :) Soha ne legyen sötétebb, mint a rúzsunk (vagy ha az, akkor a teljes ajkunkat színezzük ki vele rúzsozás előtt).
Ha az ajkunk pH értéke lúgosabb, akkor megváltoztathatja a rúzs színét, amit nem lehet megakadályozni, de ha az ellentétes színt választjuk ceruzából és azt tesszük a rúzs alá, akkor nem lesz olyan feltűnő a színváltozás. Ha minden rúzsod rózsaszínessé válik, akkor a narancssárga fogja semlegesíteni ezt, ha pedig minden rúzsod narancssárga lesz, akkor a rózsaszín semlegesíti majd.
Ezeket a ceruzákat kontúrozáson kívül használhatjuk magukban, az ajkak egész felületére, vagy szájfénnyel vagy rúzzsal.

Az ajkak kontúrozása
A felső ajkak közepén kezdük, rajzoljunk egy V-t, majd a külső szélek felöl haladva befelé, apró mozdulatokkal kössük össze a vonalakat. 
Az alsó ajkakat is ugyanígy rajzoljuk meg, a közepétől kezdjük, majd a szélektől haladjunk befelé és kösszük össze.
Egy rúzsecsettel még elsatírozhatjuk a végén.Véget ért a Smink Alapok sorozat, remélem hasznosnak találtátok! Köszönöm, hogy velem tartottatok! :)


6 comments:

 1. Egy kis apróság: http://www.avianarahl.com/2013/11/the-versatile-blogger-dij.html

  ReplyDelete
 2. Remek sorozat volt, sose kerüljön le az oldalról, kérlek! :D
  Kicsit elbizonytalanítottál mondjuk, azt hittem, hogy a világosabb bőr, de sötét haj remek kombó az erősebb rúzsoknak. Úgyhogy, már hét elején le lett adva 1 Avon rendelés, valami nagyon rikító, igazi piros rúzsért. Hát remélem, azért nem fogok bohócnak tűnni benne, főleg, hogy most kezdtem el jobban érdeklődni a rúzsok után...:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Drága vagy, köszönöm és megmarad persze a blogon, sok munkám van benne és bízom benne, hogy pár embernek hasznos volt és lesz később :)
   Az egész sorozat a természetes sminkről szólt, tehát nem kell félni, nyugodtan használhatsz élénkebb, sötétebb színeket, én is szeretem őket magamon, az árnyalattól függ inkább, de úgyis látjuk a tükörben, hogy mi áll jól, az én listám csak a legalapvetőbb színeket tartalmazza. :)

   Delete
 3. Most találtam meg ezt a hasznos kis sorozatot. :) Én imádtam!
  Februárban fogok elkezdeni egy sminktanfolyamot, és bár évek óta sminkelek, még a mai napig is elkövetek olyan alapvető hibákat, amikre nem is gondolnék. :D Mikor elkezdtem a témával foglalkozni, akkor annyi volt, hogy szemceruza-spirál-és a szemhéjamra odamaszatolva valami ki folt. És azt hittem, hogy de nagyon ügyes vagyok! :D Aztán felfedeztem sorra a szemhéjpúdereket, a színeket, a kombinálhatóságot, aztán jöttek az ecsetek iránti szenvedélyeim... :D És tényleg, ha ilyen tanácsokat, tippeket olvasok, a mai napig rájövök, hogy ezt és azt is világ életemben rosszul csináltam. :D Pl a szemöldök.. Régen átmentem rajta ceruzával, és kész. Most visszanézve a képeket látom, hogy milyen rettenetesen mű volt, hogy tényleg két éles ceruzacsík volt ott, semmi elmaszatolás, hogy természetesnek tűnjön.... Na, szóval mindig tanul az ember. :))
  Én imádtam ezt a kis sorozatot számomra hasznos volt. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köszönöm a kommentet, nagyon örülök, hogy találtál nálam hasznos infót :) Szerintem egyébként mindenki így kezdi: szemceruza, spirál, aztán lassan kitárul a sminkelés világa előttünk... Én is ecsetmániás lettem persze, szóval ugyanezeken a dolgokon mentem át, ismerős az érzés! :) Egyébként csak sokat kell gyakorolni és kísérletezni, a többi jön magától! :)
   Biztosan élvezni fogod majd a tanfolyamot, sok sikert hozzá! :)

   Delete