OhMyBrush.com

Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!
Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!

Sunday, November 10, 2013

Smink Alapok | Pirosító, Bronzosító, Highlighter, Kontúrozás

A Smink Alapok sorozat folytatódik: pirosító, bronzosító, highlighter. Milyen pirosítók, bronzosítók vannak? Milyen szín áll nekem jól? Ezekre a kérdésekre keressük a választ. 

Ez a poszt a Smink Alapok című sorozat egyik része. A linkre kattintva a többi részt is megtalálhatod. :)

Pirosító

Ha lealapozzuk az arcunkat, akkor vissza kell adnunk a pírt, így lesz természetes a megjelenésünk. A pirosítók lesz ebben segítségünkre, amik rengeteg árnyalatban és több formában kaphatóak, nézzük ezeket meg egy kicsit közelebbről!

Por állagú
Talán ebből kapható a legnagyobb választék, a por állagot könnyű kezelni, egyszerű a felvitele. A legtöbb bőrtípusra tökéletesen használható, zsíros bőrre kifejezetten ajánlott. A matt színek természetesebbek itt is és nem emelik ki a bőrhibákat, míg azok, amik csillogósabbak, azok felhívhatják a problémákra a figyelmet.

Krémes pirosító
Természetes ragyogást ad az arcnak, normál és száraz bőrre a legjobb, természetesen alapozó nélkül is használhatjuk, az állaga miatt így is tartós lesz, ecset sem kell hozzá, az ujjunkkal tökéletesen el lehet dolgozni.

Gél állagú
A krémes pirosítókhoz hasonlóan ezek is normál és száraz bőrön használhatóak a legjobban, ujjal vagy szivaccsal ezt is eldolgozhatjuk egyszerűen.
Folyékony állagú
Minden bőrtípuson használható, talán ez a legtartósabb és gyorsan el kell dolgozni, mert hamar szárad.
Milyen színű pirosítót vegyek?

A természetes pírt szeretnénk visszaadni az arcunknak, ezért ahhoz közeli színt válasszunk, de ez a lista talán segít:
Világos bőrre (Light)
A barackos, meleg rózsaszín árnyalatok szinte minden világos bőrűnek jól állnak, csak ne legyen túl sötét.
Kicsit sötétebb (Medium) bőrre:
Rózsaszín, sötétebb barack, haladhatunk az intenzívebb színek felé. 
Sötét bőrre (Dark):
Intenzív, meleg színek, narancsosabb árnyalatok, sötét rózsaszín stb. 

Pirosító felvitele

Ne legyen túl közel az orrhoz, kb. 2 ujjnyi távolságot tartsunk be. Mosolygás közben látjuk az almácskákat, alapvetően ott pirosítunk, de ahogy öregszünk ez a rész egyre lentebb kerül, ezért tehetjük kicsit magasabbra a pirosítót.

Por állagú pirosító felvitele:
Ehhez ecsetre lesz szükségünk, többféle közül is válogathatunk, a ferde és a kerek fejűek a legnépszerűbbek.
1. A fülnél kezdve haladjunk az almácskák felé könnyed mozdulatokkal, majd egy kicsit fel és le, hogy eldolgozzuk a széleket.
2. Először a bronzosítót vigyük fel, azután a pirosítót az almácskára és ezt húzzuk a fül irányába.

Krémes és folyékony pirosító felvitele:
Alapozás után, de púderezés előtt vigyük fel ezeket (krémesre krémes terméket teszünk, ha pedig már fixáltuk púderrel, akkor jöhetnek a por állagú termékek) egy (nedves) szivacs vagy az ujjunk segítségével, jól dolgozzuk el a széleket is!


Bronzosító

A bronzosító és a pirosító jól kiegészíti egymást, de mi is pontosan a bronzosító? Ha matt, akkor kontúrozni tudunk vele, visszaadjuk a természetes vonásokat (árnyékot képzünk) és formáljuk az arcot, ha pedig csillogósabb, fényesebb, akkor ragyogóvá teszi a bőrt. A bronzosító viszont nem önbarnító, nem tesszük az egész arcra.

Por állagú:
Ez a legnépszerűbb, mert könnyű kezelni, normáltól zsíros bőrig bárkinek tökéletes.
Krémes:
Normál és száraz bőrre, alapozó nélkül is jól mutatnak, csak bele kell dolgozni a bőrbe az ujjunkkal vagy egy szivaccsal.


Gél állagú:
Ez is normál és száraz bőrre ajánlott, nagyon természetes, könnyű felvinni és eldolgozni, nagyobb területre is használható, ha muszáj (pl. fotósorozatok készítésénél a napbarnított bőr hatást könnyű ezzel elérni).

A bronzosító színe ne legyen túl sötét, csak 1-2 árnyalattal sötétebb, mint a bőrünk!
A legtöbb bronzosító narancsos, ezeket kerüljék a világosabb bőrűek, illetve nekik a matt bronzosító mindig előnyösebb lesz majd, mint a többi (bulis sminkhez persze lehet vadulni, de a természetes, nappali sminkről beszélek most). Kicsit sötétebb bőrre terrakotta, barna árnyalatok nagyon jók, sötét bőrre pedig meleg barna és árnyalatai, illetve a matt nem lesz annyira előnyös, mint egy csillogó bronzosító, ami ragyogóvá teszi a bronzos bőrt.
A bronzosítóra is ugyanaz igaz, mint a pirosítóra: ha tág pórusaink, bőrhibáink vannak az arc ezen területén, akkor ezeket csak még jobban kiemelik majd a nem matt árnyalatok!

Bronzosító felvitele

Por állagú:
A fültől haladunk az arc almácskái felé, majd vissza és így tovább, fel és le is mozgassuk az ecsetet, dolgozzuk el a széleket. A halánték felé is vigyünk fel egy keveset, illetve le az állkapocshoz, fordított E betűt formázunk.

Krémes/Gél állagú:
Apró pöttyöket vigyünk fel a területre, majd az almácskáktól haladva a fül felé dolgozzuk el körkörös mozdulatokkal, illetve egy kicsit le és fel is haladjunk az ujjunkkal/szivaccsal, így nem lesznek a szélek láthatóak. Egészen a halántékig felvihetjük.


Highlighter

A highlighterekről csak nagyon röviden szeretnék írni. Egy világosabb púder is betölti a highlighter szerepét kontúrozáskor, de ha highlighter-t kérünk egy üzletben, akkor fényes, csillogó termékeket kapunk majd, por vagy krémes állagban. Vannak olyanok, amelyek természetesen fénylenek majd, mások pedig tele vannak csillámmal, azokkal könnyűkézzel bánjunk!

Hova vigyem fel a highlightert?
Az arcnak különböző pontjait világosíthatjuk, ezek a következők: 
- homlok
- szemöldökcsont
- belső szemzug
- orr
- járomcsont (pirosító felett)
- philtrum (felső ajkak és orr közötti mélyedés)
- áll


Kontúrozás alapjai


A tökéletes arcforma az ovális, ezt próbáljuk leutánozni kontúrozáskor. Amit világosítunk, az előre jön optikailag, amit kontúrozunk, az inkább pedig hátrébb kerül. 

Példa:
Vegyünk három különböző színű púdert:
1. a bőrszínünkkel megegyező
2. a bőrszínünktől kicsit világosabb
3. a bőrszínünktől egy kicsit sötétebb


1. Először is vigyük fel az alapozót és a bőrszínünkkel megegyező púdert. Képzeljük el az ovális formát az arcukon és e szerint sminkeljünk: ami kívül esik, oda sötétebb púdert teszünk, ami belülre esik, oda pedig világosat. Az ovális alja és teteje: a homlok tetejétől az áll aljáig tart, a szélessége pedig a szemgödör külső része.

2. Következő lépésként vigyük fel a világos púdert a kiemelkedő helyekre az oválison belül: homlok, a szemek alá - járomcsont teteje, áll, orr, philtrum.

3. Harmadik lépésként, az oválison kívül eső részekre a sötétebb púdert (matt bronzosító) visszük fel: halánték a haj vonala, a járomcsont alatt, le az állkapocs vonalán az áll felé és az orr két részére is, ha azt is formázni szeretnénk. Fordított E alakban.Az utolsó rész jön hamarosan! :)


6 comments:

 1. Szerinted érdemes bronzosítót vásárolnia annak, akinek kifejezetten hulla fehér a bőre? Nagyon sápadt, vékony, és pirosodásra hajlamos a bőröm az arcomon, a nyakam viszont még ennél is fehérebb :S
  Nagyon félek, hogy fölöslegesen venném meg, és csak rám maradna...Viszont, van egy csomó olyan púderem ami sajnos nagyon sötétre sikeredett, azzal esetleg nem helyettesíthetném? :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mintha csak engem jellemeztél volna :) Én is nagyon fehér vagyok, s az az igazság, hogy van bronzosítóm, de nem használom minden nap, mert amúgy is elég karakteres az arcom, vagy hogy kell ezt mondani, csontos, igen ez jobb szó rá. A Benefit-től használom a Hoola nevű bronzosítót, nem is teljes méretű, de szerintem soha nem fog elfogyni... :D Ha van sötétebb púdered, azzal is nagyon jól tudsz kontúrozni is vagy akár sötétebb alapozóval is megteheted ugyanezt, csak jól el kell majd dolgozni a széleket, ahol a két színű alapozó találkozik.
   Szóval nem, nem muszáj bronzosítót venned, a sötétebb púder vagy alapozó és elvégzi ugyanezt a feladatot :)

   Delete
 2. Ohh köszönöm szépen a tippet, ki fogom próbálni, mivel sajnos halomban állnak itthon a sötétebbre sikeredett választások :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ismerős a probléma... :( :D Így legalább el lehet az ilyesmit is használni :)

   Delete
 3. Jól sejtem, hogy a nyitó kép is mindig saját kép? Az a Hema pirosító eszméletlen szép, új szerzemény? :) Ismét nagyon jól összeszedett poszt! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Az első kép mindig saját, igen :) Ez a Hema pirosító kb. egy éves, de szinte mindig árulnak valami hasonlót, most még szebbek vannak a polcokon, ha jól emlékszem :)
   Köszönöm szépen :) ♥♥♥

   Delete