OhMyBrush.com

Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!
Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!

Thursday, October 24, 2013

Paypal Regisztráció | Rendelés Ebay-ről

Paypal és Ebay regisztráció egyben azoknak, akik keresték a régi posztot, de nem találták! Ez nem új, két régi bejegyzést gyúrtam egybe, hiszen a kettő eléggé összetartozik.Ez a két poszt 2011 augusztusában jelent meg a régi blogon, de olyan sokszor keresik azóta is (főleg e-mailben), hogy ki szeretném tenni ide is. A paypal regisztrációt és az ebay-n történő regisztrációt együtt teszem ki, mert összetartoznak és egyébként sem új, amit most mutatok a régi olvasóknak.
Remélem, hogy két év alatt nem sokat változtattak a dolgokon és továbbra is követhető a leírásom és a képek alapján!


PAYPAL REGISZTRÁCIÓ


Miért jó, ha van paypal fiókod? Mert a legtöbb külföldi oldalon ezzel lehet fizetni: egyszerű, gyors és biztonságos. A kártyád adatait az eladó soha nem látja, nem élhet vele vissza, ha pedig pl. ebay-n vásárolsz és nem azt kapod, amit megvettél, nem érkezik meg a termék stb., akkor az ebay visszautalja az összeget paypal-on keresztül.
Nemcsak vásárolni, de eladni is lehet az ebay-n, ha ilyesmire adnád a fejed, akkor is szükséged van a paypal-ra. Pénzt is lehet küldeni bárkinek, bármikor, másodperceken belül megkapja, amit akár rá is tehet egyből a bankszámlájára, ez az opció ingyenes (régen volt limit, már nincs szerencsére) és pár munkanapon belül meg is érkezik az összeg. Én pl. így teszek pénzt az euro-s kártyámról a magyarra, mert a banki átutalás nem olcsó országok között, így viszont nincs extra költség :)

Milyen kártyával regisztrálhatok?
Visa, MasterCard, American Express, Maestro.

Lépések:

A kezdőoldal már nem így néz ki, de ezzel ne foglalkozzatok :)
1. A www.paypal.com oldalon katt. a Sign Up For Free gombra. (www.paypal.hu is hivatalos oldal)

Paypal for you. Ezt válasszuk, mert nem üzletszerűen fogjuk a paypal-t használni, hanem magánszemélyek vagyunk.


2. Adjuk meg az adatokat! E-mail, jelszó (legyen erős! kis-nagybetű, szám stb), First name: Keresztnév, Last Name: Vezetéknév. Address line 1: utca és házszám 

3. City: város, Postal code: irányítószám, phone number: adjuk meg a telefonszámunkat.
Agree and Create account:  egyetértünk a feltételekkel.


4. Top up my paypal account: ezzel nem foglalkozunk, mert felesleges. Különben mindig pénzt kell raknod a paypal-odra.... 
Pay with my credit card: YES, erre kattintunk :D  "Continue"


 5.
-Elővesszük a bankkártyánkat. az elején van pár szám, azt szépen beírjuk a Card Number-hez! (Visa vagy mastercard legyen!)
-Expiration date: lejárati idő. Ez is ott van az elején, előbb a hónap, aztán az év pl. 10/13 (tehát 2013 októberében jár majd le)
-CSC: megfordítod a kártyát! Van ott néhány szám az aláírásod mellett, az utolsó hármat beírjuk (jobb esetben csak 3 szám van ott).
"Continue" 


 Így néz ki a fiókunk. Még nem vagyunk "Verified", mert nem igazoltunk vissza e-mailben és még nem rendelte hozzá a paypal a fiókhoz a kártyádat, de ez pár napon belül megtörténik!


 6. E-mailt kaptunk! Ha minden okés, akkor igazoljunk vissza. Én nem adtam hozzá a bankkártyát, azért kaptam ezt, de ha lépésről lépésre haladtatok, akkor nektek ez már megtörtént. A lényeg, hogy valamire kattintsatok az emailben, ami olyan, mint nekem a "link now". Mindig a narancssárgára kell kattintani :D
 7. A paypal majd biztonsági okokból megkér, hogy írd be a jelszavadat, ezzel a lépéssel elfogadták majd az e-mail címedet. 

 8. A pirossal kiemelet dolog a lényeg! A paypal majd levesz 400 Ft-ot a számládról! Amint ez megtörtént, ezt ráteszik a paypal számládra! Tehát nem lopják el :)
Lehet, hogy a banki tranzakció azonosítóját kéri majd a paypal, ezt csak akkor látod, ha van házibank szolgáltatásod (vagy bemész a bankba).
Országonként különbözhet a regisztráció, pl. a holland kártyámról nem levett pénzt, hanem tett rá egy kevés összeget és azt kellett beírnom a paypal fiókba bejelentkezve.

Utána pedig aktív a paypal fiókotok és kezdődhet a vásárlás :DEzek után semmi mással nem kell foglalkozni, nem kell majd a paypal-odat feltölteni pénzzel, mert hozzálinkelted a bankkártyádat. Így a paypal rögtön a kártyáról fogja levonni az összeget. Mindegy milyen pénznemben fizetsz, a paypal majd átváltja neked és ezt fizetéskor ki is írja, hogy pontosan mennyit akar levonni. 
Ha internetről vásárolunk, akkor az oldalak majd fizetéskor kérik a paypal címedet, ami az e-mail cím, amivel regisztráltál! Ez nagyon fontos, ne felejtsd el. A jelszavadat ne add meg senkinek! 
Amikor fizetsz, az ebay vagy online bolt átirányít a paypal oldalára, ahol be kell jelentkezni és majd jóváhagyni a fizetést, ez nagyon egyszerű :)


FONTOS: Vannak emberek, akik el akarják majd lopni a paypal jelszavadat! Lehet, hogy majd egyszer kapsz egy e-mailt, ami teljesen olyan, mintha a paypal-tól jött volna és azt kérik jelentkezz be, mert valami baj van a fiókoddal.  Honnan tudod, hogy ez nem igaz? Mert a paypal mindig a neveden fog szólítani! Ha nincs ott a teljes neved, akkor csak töröld ki az e-mailt! Mostanában velem már nem próbálkoznak, de régen rengeteg ilyen e-mail-t kaptam, hogy baj van a fiókommal, be kell jelentkeznem a linken keresztül stb..Regisztráció az Ebay-n és paypal fiók hozzáadása


Irány az ebay világa! :)


1. www.ebay.com oldalon katt. a "register" linkre!
 2. Adatlap kitöltése

Először érdemes az országok közül kiválasztani "Hungary"-t, mert akkor átváltozik az adatlap ilyenné:
First name: Keresztnév
Last name: Vezetéknév
Street address: utca házszámmal
City: város
Postal code: irányítószám
Adjuk meg a telefonszámot
Adjuk meg az e-mail címet, amit mindig használni fogunk ebay-s vásárlásaink során
Create your ebay user ID: válasszunk felhasználónevet! Ha zöld pipa lesz előtte, akkor azt még nem használja senki, mehetünk tovább
Create your password: adjunk meg egy jelszót
ismételjük meg!
Válasszunk egy biztonsági kérdést
Adjunk rá választ
Születési dátum
Pipa az I agree that elé
"Continue"  - katt
Küldenek egy e-mail-t a címünkre, a levélbeben megtaláljuk az "Activate Now"-t, rá kell kattintani.


 Visszavezet minket az ebay oldalára, ahol máris azt akarják, hogy vásároljunk, de még várjunk, előbb adjuk hozzá a paypal címünket!
Jobb oldalon katt. a "my eBay'-re!
Az Account részhet vigyük az egeret, csak felé, nem kell rákattintani, aztán katt. a "Paypal Account" részre!

Ha már van paypal fiókunk, akkor a jobb oldali dolog érdekel minket. "Link My Paypal account"
Beírjuk az e-mailcímünket (amivel a paypalra regisztráltunk)
Beírjuk a paypal jelszót!

Mindjárt kész is! Már csak rá kell kattintani a "Return to eBay" gombra és KÉSZ! Indulhat a vásárlás :)


Rendelés az Ebay-ről

Kb. 6 éve használom az ebay-t, rengeteg dolgot vettem és adtam el, volt problémám eladóval, vevővel (inkább az utóbbival), de egy jó ideje már csak vásárolni szoktam itt. Pár dolgot szeretnék leírni, ezeket tapasztaltam, az új felhasználóknak szánom, mert elsőre esetleg egy kicsit kaotikusnak tűnhet az oldal, de nem az! :)

Licitálni nagyon ritkán szoktam, de ha így szeretnétek vásárolni, akkor a terméket a "Watch List"-hez lehet adni és ezek után a My Ebay menüben megjelenik, lehet látni, hogy mikor jár le. Az aukció lejárta előtt 1-2 másodperccel szoktak sokan licitálni. A Buy It Now funkció olyan, mint a magyar oldalakon a villámár, rögtön meg is vehetjük a kiszemelt dolgokat, én ezt preferálom. Fizetni nagyon egyszerű, majd meglátjátok, az ebay átvezet a paypal oldalára, bejelentkezés után láthatjuk, hogy mennyit kell forintban (ha forint alapú a bankkártyád) fizetni és egy kattintással ki is fizettük.
Az eladó be szokta jelölni, ha feladta a terméket, ezt is a My Ebay menüben láthatjuk a termék mellett, illetve az értékelést is, általában rögtön megkapjuk a pozitív "feedback"-et :) Ha emgérkezik a termék és minden okés, akkor mi is írjunk értékelést pár szóban. Ha próbáléma van, nem érkezett meg, akkor, ha jól emlékszem vásárlás napjától számított 90 (bocsánat, 45) napon belül lehet az ebay-nek jelezni. A termék mellett van ez is, a legördülő menüben (More Actions - Resolve A Problem). Az eladó ilyenkor vagy magától küldi vissza paypal-on keresztül az összeget vagy az ebay megteszi ezt helyette (ha ne hajlandó kommunikálni).
Kereséskor én mindig ezt teszem: beírom az ebay keresőjébe, hogy mit szeretnék. Ezután a Sort: Best Match (jobb oldalt) helyett átállítom: Price + Shipping: Lowest First, így a címem alapján szelektálja is azokat a termékeket, amiket az eladó postáz az országomba és rögtön látom is a postaköltséget (az ázsiaiak "free shipping"-gel dolgoznak, tehát nem szoktam postaköltséget kérni) és egyben a legolcsóbbat mutatja rögtön, így tudom, hogy a legjobb ajánlatot fogom ki egyből :) Ha nem akarok licitálni, akkor All Listings helyett a Buy It Now-ra kattintok (bal oldalt) és csak azokat a termékeket látom, amiket rögtön meg is tudok venni (nem szeretek várni) :D
Ó és kereséskor nekem mániám, hogy sok terméket lássak egyszerre, ezért alul, jobb oldalt az 50 helyett beálíltom, hogy 200-at mutasson egyszerre, de ezt minden oldallal így szoktam csinálni, nekem így jobban átláthatóbb.
Az Add To Cart-tal gyűjtögethetjük a termékeket, s majd egyszerre fizetünk értük, a Buy It Now gombbal pedig egyből fizethetünk is. A termék mellett jobb oldalt látjuk az eladót. Azt ajánlom, hogy olyantól rendeljünk, aki megbízhatónak tűnik: sok-sok pozitív visszajelzés és az átlaga nem igazán süllyes 98% alá).
Eladótól és a feladás helyétől függ az, hogy mikor kapjuk meg a terméket. Én kaptam már Koreából egy hét alatt is csomagot (ez a jellemző) itt, de Magyarországra lehet, hogy tovább tart, ez a tapasztalatom, de nem tudom miért. 1-2 héten belül (max. 3) meg fog érkezni a termék :)33 comments:

 1. Volna pár kérdésem :)
  Paypal havonta levon egy összeget a számláról, mint a bankkártyáknál a használat miatt?
  Maestro kártyám van, de nekem nincs az aláirásom mellett semmilyen szám. Mit csináljak?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nem, nincs díj, nem von le semmit, a paypal fiók ingyenes, ha használod, ha nem. Azért éri meg nekik, mert az eladó, a webshopok stb. fizetnek, ha valaki paypal-lal fizetett náluk, szóval nem kell félteni őket, keresnek ők elég pénzt :D
   Nekem is van maestro kártyám, ezeken nincs szám, üresen kell hagyni a helyét, viszont a maestro kártyák egy külön világ, nem mindegyik működik a paypal-lal. Remélem a tiéddel lehet majd regisztrálni/fizetni! :)

   Delete
 2. Viki, a zappos.com-hoz hasonló oldalt ismersz esetleg, amelyik Európába is postáz?
  Régóta keresek egy minden szempontból megfelelő nude cipőt, amelyik nem lakk, hanem valódi bőr, itt találnék is végre, de nem tudom megrendelni :(
  Hasznos lenne egy olyan poszt is, ahol a kedvenc webshopjaidat mutatod be (ruhák/smink/egyéb). Vagy esetleg volt már ilyen? Akkor bocs.
  Köszönöm!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmmm szoktam cipőt netről rendelni, de holland webshop-okból, mert rengeteg van és nagy a választék, ezért nem igazán ismerem a nemzetközi oldalakat :(
   Amit fejből tudok ajánlani és Magyarországra is szállítanak:
   asos.com (itt van MINDEN, cipők is, a szállítás pedig ingyenes)
   mango.com és a mangooutlet.com (mind a kettő szállít Magyarországra és azért ők szoktak bőrből készült cipőket is árulni, az outlet-en persze akciós minden :) )
   forever21.com/EU/ (elég nagy az árukészlet és alacsonyak az árak, de nem igazán a bőrből készült cipők vannak túlsúlyban, de akad néha)

   Még gondolkodom, hátha eszembe jut valami :)

   Kedvenc online boltokról már írtam nagyon régen, de fogok csinálni még egy ilyen posztot, ami tartalmasabb lesz és átláthatóbb, köszi szépen a tippet! :)


   Delete
  2. Köszi, megnézem, amiket írtál, háááátha szembejön az áhított pipőke...

   Delete
  3. Nehéz egyébként ilyet találni sajnos. Még feketét csak-csak, de a nude cipőkből lehetne igazán nagyobb a választék. Ha belefutok ilyesmibe, mindenképp szólok, megvan az email címed! :)

   Delete
 3. Szia!

  Most kezdtem regisztrálni és az lenne a kérdésem, hogy paypal-on és ebay-en is azt a címet adjam meg, ahova majd kérni fogom a szállítást?
  Én hétköznap 8 és 4 között dolgozok, érdemes lenne ezt a címet megadnom, mert otthon nincs senki csak 4-5 után. A csomagot a magyar posta vagy futárcégek kézbesítik?
  Még egy kérdés :) ha nem vagyok elérhető a szállítási címen, akkor mi lesz a csomaggal? v valahol nyomon lehet követni, hogy mikor hozzák, mert akk megkérném kolléganőmet, hogy vegye át.

  Előre is köszönöm a segítséged :)

  Lili

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szia!

   A legtöbb eladó több szállítási opciót ad meg, én a legolcsóbbat szoktam választani, ezt mindig a postás hozza. Ha akarsz, lehet külön fizetni általában tracking number-ért, ilyet még nem csináltam, mert ha nem érkezik meg, úgyis az eladó hibája, visszakapom a pénzt, meg nagyon nagy értékű dolgot nem rendeltem még ebay-ről.
   Ha otthon a postás pont akkor jár, amikor te dolgozol és nincs otthon senki, akkor jobb az, ha a munkahelyedre kéred, oda úgyis akkor megy a postás, amikor dolgoztok, valaki át tudja venni. Ha nem tudja kézbesíteni, akkor a postás vagy újra megpróbálja másnap, vagy ír papírt, hogy fel kell venni a postán, azt hiszem így dolgozik a Magyar Posta, ez rajtuk múlik.

   Delete
  2. Ja, amúgy minden rendeléskor beírhatsz más címet, én pl. húgomnak is szoktam rendelni a saját fiókommal, akkor megveszem a terméket és fizetés előtt lehet a címen változtatni egyszerűen. Ezt csak azért írom, hogy ha pl. nem oda akarod kapni a csomagot, ahova általában, akkor ez is simán megoldható.

   Delete
  3. Sikerült, köszönöm :)))

   Delete
  4. Júj, szuper! :) Örülök nagyon! :)

   Delete
 4. 45 nap, nem 90! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hú, köszi szépen, ki is javítottam!

   Delete
 5. Amúgy Paypal szerinted fogja bőviteni a választható kártyák elfogadását?
  Maestro kártyám van, és azt nem fogadja el. Másik nincs sajna :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ezt nem tudom sajnos :( Ha regisztrálni tudsz a Maestro-val, akkor a Top Up My Account (vagy valami ilyesmi a neve) opcióval lehet a paypal számlára a bankszámládról pénzt küldeni, ha megérkezik, akkor pedig lehet így vásárolni. Az egyik maestro kártyám sajnos nekem is ilyen, csak így lehet vele fizetni :/

   Delete
  2. Értem. Megpróbálom, köszönöm szépen :)

   Delete
  3. Nem akar semmit se. Unverified az accountom. Ha elrendezem az e-mailes cuccokat, akkor is azt irja ki, ha meg Add/Edit Bank Accountra megyek rá ezt irja ki: Bank Accounts isn’t available
   PayPal doesn’t offer this feature at this time.
   Asszem nem lesznek e-bayes rendelések :/

   Delete
 6. Azt megkérdezhetem, hogy milyen árfolyamot kell figyelembe venni?

  Köszi!

  Petra

  ReplyDelete
  Replies
  1. A paypal saját maga számolja az ilyesmit, egy külső pénzügyi szervezet által, de nem nevezik meg őket, vagy csak én nem láttam a nevüket soha... Minden nap más természetesen az összeg, itt tudod megnézni pontosan:
   Jelentkezz be, aztán: Profile
   Katt. a My money-ra.
   Következő: Currencies a PayPal balance mellett.
   Beírod az összeget a Currency Exchange-hez és a Calculate gombra kattintva kiszámolja, hogy aznap mennyi.

   Delete
  2. Köszönöm szépen nézem is :)

   Delete
 7. Szia..szeretnék érdeklődni,hogy hol találom a Paypal számlaszámomat?? köszönöm

  ReplyDelete
  Replies
  1. Szia! Olyan nincs. Ha már regisztráltál, akkor a regisztrációhoz használt e-mail címed lesz az, amit használnid kell. Tehát nem számok, mint egy rendes bankszámlánál, hanem csak az e-mail cím :)

   Delete
 8. Szia!
  Nekem 2 keresztnevem van. Regisztráltam ebay-re és paypal-ra is.
  Viszont utólag olvastam, hogy ha rosszul írom a sorrendet gond lehet a kártyacsatolással.
  Példaként írok egy ilyen nevet, szerinted, ha így van, akkor lesz gond?
  paypal-ebay regisztráció: first name: Virág Anna last name: Kiss
  bankszámla: Kiss Anna Virág

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ó, nem,nem hiszem, hogy ebből baj lesz, de egyébként meg lehet változtatni az adatoknál ezeket. Mondjuk én Anna Virágot írtam volna a first name-hez, de szerintem nem lesz baj így sem, hiszen nem egyértelmű, meg biztos volt már dolguk olyannal, akinek két keresztneve van :)

   Delete
  2. Szia!
   Megcsináltam a paypal fiókom, de a regisztrációnál nem írtam kártyaszámot, mert előtte rendeltem mastercardot és még nem kaptam meg.
   Most viszont szeretném hozzácsatolni a fiókhoz.
   A kérdésem a következő lenne: a "card number"-hez a bankkártya elején lévő számsort, vagy a bankszámla számot kell írnom?
   Illetve, hogy nekem az aláírás mezőn belül van 4 szám dombornyomottan, illetve az aláírás rublika után 3 szám, ez esetben melyiket kell beírnom?
   Előre is köszönöm.

   Delete
  3. A card number a bankkártya száma, ami az elején van. A hátoldalán lévő számokból pedig mindig az utolsó hármat kell megadni (aláírás mellett). Sik sikert a regisztráció befejezéséhez :)

   Delete
  4. Eljutottam odáig, hogy kaptam SMS-t, beírtam a kódot. Ki írta, hogy sikeres volt és a profilomon is azt írja, hogy "Status: Verified". Viszont azt írja, hogy 400 Ft van a számlámon, de ennél jóval többet hagytam rajta. Ezt csak addig írja amíg visszaküldik ezt a 400 Ft-ot, aztán a valódi összeget mutatja majd?

   Delete
  5. Nem küldenek semmit vissza. Annyi történik, hogy leemelnek a bankszámládról 400 Ft-ot, ezt felteszik a paypal számládra, így nézik meg, hogy valóban te használod-e, mert az átutalásnál látható a kód, amit be kell írni, de ezek szerint már sms-ben is lehet kérni. Mivel Verified vagy, most már használhatod, a paypal számládon rajta kell lennie a 400 Ft-nak, más semmi nem történik. Én 7 éve regisztráltam, de szerintem ennek ugyanaz a menete még most is.

   Delete
 9. én sajnos hiába próbálom ezt a my ebayes dolgot nem találom sehol sem hogy hol van olyan hogy paypal account meg ezek, mert teljesen máshogy néz ki az ebay mint ekkor.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Most néztem meg, nekem jelenleg is ugyanott van a paypal account, csak nem alulról a második, hanem a harmadik.

   Delete
 10. Szia!

  Ha ebay-en vásárolok és akitől veszem azt mondja h. neki nem fizethetek paypal al akkor mi a megoldás?
  Elküldte a számlaszámát amire utaljak.
  De a Paypal-al h. tudok arra utalni?
  Hol tudom megadni az ő banki adatait az utaláshoz?

  Üdv.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sehogy. Ha átver, soha nem kapod vissza a pénzed, ha csak simán bankszámlára utalsz. Persze lehet, ha megvan az IBAN szám meg a külföldi bank nemzetközi azonosítója, de én nem ajánlom, akkor nem véd a Paypal.

   Delete