OhMyBrush.com

Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!
Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!

Sunday, October 20, 2013

Őszi Finomság | Sütőtök | Recept

Ezt a posztot Reni írta Nektek, amiben a sütőtök kapott főszerepet és egy receptet is találtok, képekkel illusztrálva! :)




Az őszi finomság: Sütőtök 


Mivel ebben az időszakban könnyen beszerezhető és nagyon finom, valamint egészséges is, ezért gondoltam megér egy posztot! 

A sütőtök gazdag C vitaminban, A, B1, B2, B6 vitaminokban, kalciumban, cinkben, rézben, vasban, foszforban, és még sorolhatnám mennyi mindenben, amik mind hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez! Fogyasztása jót tesz az immunrendszernek, az emésztésnek, használható gyulladásos betegségek kezelésére és jól beilleszthető diétás időszakban is az étrendünkbe!

Én sütve is nagyon szeretem, általában így fogyasztom, de ma sütőtökkrémlevest készítettem belőle, amit lépésről lépésre fogok leírni. Ma ezt szeretném megosztani veletek.

Én nem követtem semmilyen receptet, nem tudom ki hogyan készíti, biztosan lehet másképp is és sok felhasználási módja létezik , de én így szoktam: 

Első lépésként választottam egy elég nagy méretű tököt, megtisztítottam, feldaraboltam (a magokat kiszedtem és félretettem),  majd megsütöttem a tököt sütőben: kb. 40 perc alatt. Én ebből este így is fogyasztottam, a többit pedig eltettem másnap reggelre.



Második lépésként kis kockákra felvágtam és beszereztem a többi hozzávalót is:  egy közepes fej vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, tejszínt (10 %-os). Valamint egy leveskockára lesz még szükségünk. 



A leveskockából és egy liter vízből húsleves alaplevet készítettem. Én fehér borsot illetve delikátot használtam, de itt csak a képzeletünk szabhat határt, azonban most az egyszerűségre törekedtem. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágtam és vajon megpároltam. Ehhez hozzáadtam a tököt is , majd felöntöttem a húsleves alaplével. Ezt összefőztem, majd a végén tejszínnel dúsítottam. (kb. 1 dl-t használtam)

Eközben a félretett tökmagot olaj nélkül betettem a sütőbe pirulni. 




A levest botmixerrel össze kell turmixolni, azonban ennek hiányában én turmixgéppel oldottam meg :-) 



Ezután semmi más dolgom nem volt, minthogy beleöntsem egy tálba a turmixgépből: 



És legvégül tálaljam a finom sütőtök krémlevest pirított tökmaggal:



Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)


U.i.: Közeledik a Halloween ezért ezt nem hagyhattam ki :-D




Írta: Renáta

3 comments:

  1. télen nálam szinte mindig van otthon sütőtök krémleves, amit hasonlóan készítek el én is. igaz, én 20%-os tejszínnel szeretem jobban, a másik az túl híg és nem kellően tejszín ízű (vagy cserpessel, az még zsírosabb), illetve én rakok bele frissen őrült fekete és fehér borsot, valamint szerecsendiót (ez a legfontosabb elem szerintem), illetve sózom is. szintén tökmagot szórok bele (bár előtte érdemes megpucolni, h ne evés közben kelljen ezzel szenvedni) és még reszelek bele sajtot is, mert az is elengedhetetlen része számomra a krémleveseknek. :)

    ezen kívül még muffint szoktam belőle sütni, jó fűszeresen, az is remek tökös étel! ;)

    ReplyDelete
  2. dyna, a muffin receptet oszd meg velem, kérlek, köszi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. előszedem és elküldöm! dobsz egy mailt a címemre, h tudjam hova?! tothdynaKUKACgmailPONTcom

      Delete