OhMyBrush.com

Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!
Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!

Monday, September 23, 2013

Smink Alapok | Szemöldök

A Smink Alapok sorozat folytatódik: mindent a szemöldökről! A szemöldök vágása, formázása, színezése, rajzolása. Milyen színű szemöldök illik a hajszínemhez? Mivel és hogyan rajzoljam meg a szemöldökömet? stb.


Ez a poszt a Smink Alapok sorozat része, az előző bejegyzésben pedig a Korrektorokról és a Bőrhibák Eltüntetéséről volt szó.A természetes szemöldök soha nem megy ki a divatból, ezért erről beszélünk most ebben a posztban.

A szép, rendben tartott szemöldök nagyon sokat dob az arcon. A célunk, hogy a szemöldök természetes formáját meghagyjuk, de egy kis csinosítás, alakítás csak javíthat az összképen. Ne kövessük a trendeket, ha nem akarjuk, nem tetszik, a szemöldöknek nem kell az aktuális trendekhez igazodni, csupán meg kell adnia az arc keretét természetes mivoltában. Az viszont biztos, hogy a "vastagabb", tehát nem túlzottan vékony szemöldök fiatalít, szóval óvatosan azzal a csipesszel!


Szemöldök vágása


A szemöldök szőrszálai hosszabbak, mint aminek tűnnek, mert a végük világosabb és vékonyabb, néha egyeseknél még göndörödik is. Ezt a részt vágjuk le, így rendezettebb lesz.

Hogyan vágjam/formázzam le a szemöldökömet?

Szemöldökfésűvel/kefével fésüljük fel a szálakat és vágjuk le azok végét, amelyek túl hosszúra nőttek. Nem kell sokat vágni, csak a végekből egy kicsit, hogy rendezettebbek legyen a szőrszálak. Ha visszafésülve pár szál még mindig hosszabb és "lelógnak", akkor az ollóval még ezeken lehet nyugodtan igazítani. 
Ezek után jobban látod, hogy mely szőrszálak nem illenek a képbe, csipesszel ki lehet ezeket szedni. Zuhanyozás, fürdés után a legjobb szemöldököt szedni, mert a pórusok kinyílnak és könnyebben kijönnek a szőrszálak, kevesebb fájdalommal jár a művelet. Nappali fénynél látunk természetesen a legjobban és a szőr növekedésével megegyező irányba húzzuk ki a szálakat, különben lehet, hogy nem rendesen nő majd vissza.
Akkor lesz a legegyformább a két szemöldök, ha egyszerre és nem egymás után szedjük/vágjuk őket, tehát először az egyikből egy pár szálat, aztán a másikból és így tovább.
Nem szoktam felülről szőrszálakat kihúzni, csak ha nagyon nem illik a képbe, hogy megmaradjon a szemöldök íve.

Hol?
Kezdő rész: egy cerzát vagy ecsetet az orrod mellé tehetsz egyenesen, így látod, hogy hol kellene a szemöldöknek kezdődnie. A másik oldalon is tedd ezt meg és a felesleges szőrszálakat kiszedheted. 
Legmagasabb rész: az ecset/ceruza tetejét mozgasd a pupillád külső része felé. Ott legyen a szemöldök legmagasabb pontja (ezt inkább azoknak írom, akiknek nincs meg ez a magasabb pont alapból és meg kell rajzolni).
Végpont: Megint tedd az orrnyílásodhoz a ceruzát/ecsetet, a másik végét pedig a szemed külső sarkához vidd. Itt végződjön a szemöldök.

Arcformák szerint pedig a tökéletes szemöldök így nézne ki:Milyen legyen a szemöldököm színe?


Legyen olyan, mint a hajszíned, vagy legalábbis hasonló, de menjünk ebbe bele mélyebben, hajszínekre lebontva.
Világösszőke: a haj színével megegyező vagy egy árnyalattal sötétebb.
Közep-sötétszőke: a haj színével megegyező legyen a szemöldök.
Gesztenyebarna: a haj színével egyezzen meg a szemöldök színe.
Világosbarna: a haj színével megyegyező vagy egy árnyalattal világosabb.
Középbarna-Sötétbarna:  a haj színével megyegyező vagy egy árnyalattal világosabb.
Nagyon sötét barna-Fekete: egy árnyalattal világosabb (fekete senkinek se!).
Ezüst-Ősz: világos bőrnél: szőke vagy taupe, sötét bőrnél: világos aranybarna (a hajjal egyszínű nagyon öregítene).

Nagyon sötét színű szemöldök, ami elüt a hajszíntől öregít és "keményíti" az arc vonásait. Ha nem tudsz választani, döntésképtelen vagy, akkor legyen inkább a világosabb.

A szemöldök nem egyszínű, hanem belül világosabb, kívül pedig egy nagyon kicsit sötétebb, ezért nyugodtan használhatsz két színt!


Szemöldök színezése


A célunk, hogy a szőrszálakat utánozzuk le, a természetesség érdekében.

Szemöldökceruza:
A ceruzákra a waxos textúra jellemző, tartósságuk nagyon jó. Inkább hegyesebb legyen a ceruza, mint tompa, úgy természetesebbek lesznek a szőrszálak, amiket rajzolunk. Ez tartósabb, mint a szemöldökpúder és ha nem húzunk egybefüggő vonalakat, akkor szép, természetes szemöldököt kapunk ceruzával is.
1. Rövid, gyengéd mozdulatokkal rajzoljuk meg a szőrszálakat, olyan irányban, ahogy az igazi szőrszálak is nőnek.
2. Egy szemöldökecsettel menjünk végig a szemöldökön ugyanolyan mozdulatokkal, így elsatírozzuk a színt, természetes lesz a végeredmény.

Szemöldökpúder:
Teljesen matt, pigmentált színek jellemzik ezeket a termékeket. Ezt a legegyszerűbb használni és ezzel lesz a legtermészetesebb az eredmény. Több márka is gyárt ilyen termékeket, általában két egymáshoz hasonló szín van egy palettában, ami azért jó, mert a szemöldök nem egyszínű, belül világosabb, a vége felé sötétedik, így a két színnel vissza tudjuk adni ezt a hatást. Akkor a legjobb választás a szemöldökpúder, ha nem túl ritka a szemöldökünk.
Ferde fejú ecset kell hozzá, rövid mozdulatokkal viszünk fel a színt, itt is a szőrszálakat próbáljuk leutánozzi, a szőrszálakkal megegyező irányba rajzolunk természetesen.
(Szemhéjpúdert is használhatunk, ha találunk belőle megfelelő színt, csak arra ügyeljünk, hogy matt legyen!)

Krém:
Ez adja majd a legnagyobb fedést, ezt a legnehezebb természetessé tenni. Kinek a legjobb? Akiknek alig van szemöldökük, bármilyen oknál fogva: pl. túl sokat szedtünk ki, nem nőtt vissza a régi, vékony szemöldök trend miatt, betegség stb.
Ezt is ugyanolyan mozdulatokkal vigyük fel, mint a ceruzát vagy a púdert, utánozzuk le a szőrszálakat, a növekedési irányukat is. Fixáljuk majd szemöldökpúderrel.

Szemöldceruza + Szemöldökpúder
A kettő együtt nagyobb fedést ad majd és tartósabb is lesz, a technika pedig marad ugyanaz, rövid mozdulatokkal, apró vonalakkal utánozzuk le a szőrszálakat a ceruzával, majd ezen átmegyünk szemöldökpúderrel ugyanígy. Remek fedést kapunk, hosszan tart és még természetes is marad!
Ha pl. a "semmiből" kell szemöldököt építeni, akkor is ezt a technikát választanám.

Bármelyik eszközt is használtad, utána fésüld át a szemöldöködet és kész is vagy! Ha esetleg még mindig kicsit össze-vissza állnak a szőrszálak, akkor használj szemöldök zselét, ami színtelen és színezett verzióban is kapható.

Highlight:
A szemöldököt úgy tudjuk kiemelni, ha a szemöldök alá valamilyen világos színt teszünk, ehhez többféle szemhéjpúdert is használhatunk, a legtöbb palettában van célnak megfelelő. Sőt, egy világosabb színű korrektorral is megcsinálhatjuk ugyanezt, a szemöldök alá ebből teszünk egy keveset és eldolgozzuk. Apró dolog ez, de tényleg hatásos, emeljük ki a szemöldököt bátran! :)


A sorozat hamarosan folytatódik! :)


No comments:

Post a Comment