OhMyBrush.com

Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!
Find what you really need and understand the ingredients: product reviews with detailed text and pretty pictures, focusing on fair and acne prone skin.
Discover the best and newest budget proof Korean skin care and makeup products, learn more about the secret of Asian women! This is a whole new world!
The picturesque country of tulips, windmills and good cheese. Living in the Netherlands as a foreigner, getting to know the Dutch, a different culture and their way of life.
Welcome to the world of Ebay! Once you enter, you can never leave! Best finds, wishlists, tips and more: because we all love inexpensive and good stuff!

Thursday, October 18, 2012

A Legjobb Csizmák 2012 - The Best Boots 2012


Csizmát venni télre mindig esélytelennek tűnik a számomra...

Boots for winter? They are so hard to find!Amikor csizmát akarok venni, mindig nehéz dolgom van. Az ember szeret előre felkészülni a télre, de melegebb csizmák mindig csak decemberben érkeznek a boltokba (ami érthető, csak nem tesz jót az idegeimnek :D ). Ez nem is lenne baj, de mindig olyan szépségekbe ütközik az ember, mint pl. ez:

It is always hard to buy good winter boots. People like buying them in advance so we're "safe" when it sarts snowing but those kind of boots arrive at the shops in December, till that moment the stores try to sell us the Autumn collection.  When I look around in a shop I always find it hard to pick nice boots because most of them look like this:
Vagy ez....

Or this...


... és egyéb hasonló csodák néznek rám a polcokról. Személy szerint lepereg rólam, hogy most épp mi a menő, télre mindig olyan csizmát szeretnék, ami meleg és nem ázik át a hóban 10 perc után. Az igazi bőr csizmák, amik melegek is 25-30 ezer felett kezdődnek általában (tapasztalatom szerint), de próbáltam olcsóbbakat keresni a neten, amik nem is néznek ki rosszul. 
A bokacsizmákkal most nem foglalkozom, mert bár imádom őket és nagyon szépek, szexisek a magassarkú verziók, de azokban hóban nem lehet járni. Általában mindig van itthon egy lapostalpú, "szaladgálós" boka- vagy hosszúszárú csizmám, ezeket ősszel és tavasz elején nagyon szeretem, de a talpuk annyira vékony, hogy pillanat alatt átfagy a lábfejem, ha havazik.


... and so on! Personally in winter I dont give a damn what trendy is, I just want to keep my frozen feet warm. I want really warm and waterproof boots. Leather boots cost always more than 100 euro but I wondered: is it possible to buy good quality boots that cost less than 100 euro? Look what I have found!
I dont care about ankle boots this time, though those are sexy and pretty, especially the ones with high heels but you cant really wear them in winter. I always own a pair of boots like this ib the photo below, these are awesome in autumn and spring but not good enough in winter, the sole is just too thin. 

£19.99


Szerencsére a biker boots-ok elárasztották már az üzleteket. Akinek bejön az a stílus, annak könnyebb dolga lesz, mert ezek között sok a jó minőségű darab, arról nem is beszélve, hogy két zoknival is felvehetjük őket, belefér :D A talpuk is vastagabb, mint a fenti bokacsizmának, esélyesebb, hogy túléljük a telet. :D

Luckily biker boots are everywhere! If you like this type of boots then it will be easier for you to pick good ones because there are really good quality ones in some shops and you can wear more socks if you wear them :p :D
£75.00
River Island


 £34.99 79.95 EUR


Valódi bőr darabokat is találtam 30 ezer Ft (kb. 110 euro) alatt. Ez a Pull&Bear darab strapabírónak tűnik, el tudnám képzelni hű társamnak a hideg, téli napokon. (remélhetőleg béléses ennyi pénzért). Meglepő, de a Deichmann-ban is elég sok bőrcsizma van. Nekem ez a típus pont soha nem volt az esetem, de tudom, hogy sokan szeretik, hát megmutatom :)

I found real leather boots under 100 euro too. These ones by Pull&Bear look strong and warm enough, I wouldnt mind having them :) It is surprising but Van Haren / Deichmann has many leather boots too. These ones are not my "type" but I know a lot of women like them so here it is :)


99.99 €  69,90  - 49,90  €A vastagabb sarokkal rendelkező csizmák még biztonságosak a jeges járdán is. A New Look félét el tudom magamon képzelni, az S. Oliver-eshez már túl  magas vagyok, de mind a kettő erősnek, masszívnak, jó minőségűnek tűnik. Plázákban még megtalálható a Mustang márka, ők is erősebb darabokat árulnak, ha jól emlékszem.

Boots with thicker heels can be safe enough in winter too, you wont slide and fall :D These ones by New Look look very good, I would like to have them and the other pair by S.Oliver and Mustang look good too. 


 £69.99

€ 89,95€ 79,95Az az igazság, hogy eljöhet az a nap, amikor nem érdekel semmi, csak valami jóóóóó meleget akarok a lábfejemre húzni. Ha szárazabb az idő, viszont rettentő hideg van, akkor egy béléssel teli szőrös kis csizmát is hajlandó vagyok felhúzni. Kicsit olyan, mintha szánhajtó lennék az Antarktiszon, de inkább ez, mint a betegség.

And there comes the day when we just dont care about anything and just want something super warm for our feet! When it's not rainy or snowy we can wear something on the coldest days. :)€ 59,95
Ezektől melegebb, jobb minőségű és szebb csizmákat nem találtam a neten, de ez az előszezon, van még remény, hogy bővül a kínálat a boltokban :) 
Hozzátenném, hogy persze lehet olcsóbban csizmát venni no-name, kínai boltokban, turkálókban stb., de azok folyamatosan a szemünk előtt vannak, nem kell őket keresni, s még weboldaluk sincs, így hogyan/minek is írnék róluk posztot? :D

Van téli csizmátok? Hol vettétek? :)


Right now it is hard to find better quality, nicer but cheaper boots than these but its still autumn, so we have time :)9 comments:

 1. Átérzem a helyezted, mert én se találok soha olyan csizmát, ami meleg és még tetszik is. Persze a sarkukkal is mindig bajom van, ha nem lapos talpú. Idén viszont (eddig :D) szerencsésnek érzem magam, mert szept. közepén találtam egy kínaiban egy bundás csizmát, ami még jól is néz ki. Évek óta először :D
  Tetszik a bejegyzés, mert szerintem sok ember küzd ezzel a problémával, és nehéz megoldást találni rá :\
  Az első csizma naggggyon jó, tisztára Micsoda nős :) :)

  ReplyDelete
 2. Azt az arany csizmát muszáj volt betenni a beszámolóba? Beleszerettem! :) Csizmák terén ugyanúgy vagyok mint Te: 5 perc alatt átázós, talpánál felfázós példányaim vannak szépszámmal, de az az igazi, nemázikát-mégismeleg strapabíró nincs a háznál, ugyanis 40e Ft alatt eddig nem találtam, és még nem jutottam el odáig, hogy ennyi pénzt (gázszámla kétharmada télen) kiadjak érte :( Egy igazi skót veszett el bennem.
  Pusza: Reni

  ReplyDelete
 3. A hosszúszárú? Jaj, az nekem már túl sok a sarokkal, ha lapostalpú lenne bejönne :D Na, szuper, örülök, hogy már van jó csizmád, remélem könnyebb lesz a telet vele elviselned :D Ó, én minden évben kivagyok, hogy nincs egy normális télkompatibilis csizmám, de legalább a bejegyzés miatt megnéztem milyenek a lehetőségek idén :D

  ReplyDelete
 4. Dehogy vagy skót! Egyszerre tényleg sok 40 ezer egy csizmáért, főleg, hogy már sosem lehetek benne biztos, hogy tényleg bírja majd pár éven keresztül, mert úgy már megéri persze, de ritka, ha valamit nem egyévszakosra terveznek... Fogyasztói társadalom átka :D

  ReplyDelete
 5. Van téli csizmám, ugyan mindegyik inkább a vékonyabb kategóriába sorolandó. Most rendeltem meg az idei darabot, ami egy telitalpú vastag, cicás béléssel. Képek alapján jó melegnek igérkezik, remélem, használatban is az lesz.

  ReplyDelete
 6. Én idén télen szerintem a tavalyi csizmámat fogom hordani, igazából nem is csizma, inkább amolyan lapos, hosszúszárú bakancs-szerűség, azzal a beakasztható cipőfűzővel. Barna és bőr, tavaly kiadtam rá €80-t, és érdekes módon nem fázott benne a lábam (igaz volt, hogy a nagy hidegben két zokni, vagy harisnya+zokni volt rajtam). Szóval szerintem idén is őt fogom hordani. Most pedig az őszre vettem egy ugyanúgy lapos, de ő már piros velúr amolyan rövid csizmát, nagyon tetszik, bár nem tudom ha elkezd szakadni az eső hogyan bírja majd. Mindegy, akkor ott van a másik, fűzős. Egyébként nekem is mindig probléma mindenféle cipővásárlás, mert az olcsóbbak vagy nem tetszenek vagy nem érik meg az árukat, a drágábbak meg... hát drágák! :D Egyszerűen mindig a €100 fölötti cipők tetszenek meg - igaz, náluk sokkal valószínűbb, hogy nem csak egy szezont bírnak ki.

  ReplyDelete
 7. Mấy bạn im hết đi!! Anh ấy là con người, tình cảm giữa con người với con người nó không thể bảo không là không được. Anh ấy có ny, tôi vui vì điều đó.
  dịch vụ kế toán thuế tại quận cần giờ
  dịch vụ kế toán thuế tại quận củ chi
  dịch vụ kế toán thuế tại quận hoc môn
  Tôi vui vì giờ anh có người để tâm sự, san sẻ những vui buồn, những điều mà ít ai có thể biết đc. Anh cứ yêu đi, việc cổ vũ, ủng hộ cứ để fan lo a ạ. Nhưng mà a vẫn phải ra Hà Nội thường xuyên nhé

  ReplyDelete